Arendalsuka 2021

Taternes Landsforening hadde i år stand på Arendalsuka. Dette ble en svært hektisk, men utrolig nyttig uke for Taternes Landsforening. Det å gå nede i politisk gate å få høre av politisk ungdom at de har kunnskap om nasjonale minoriteter, takket være vårt engasjement på Arendalsuka tidligere år, viser at det har hatt effekt.

I år har TL delt ut informasjon til tusenvis av mennesker. På fredagen var skoleelevene der og de viste stor interesse for Taterne og nasjonale minoriteter. Et emne de aldri hadde hørt om, til tross for at det skal være i pensum. Da er det arbeidet vi gjør med opplysning ekstremt viktig!

Taternes Landsforening har fått snakket om rettigheter, kirkens unnskyldning, kultur, språk, historie og barnevern. Vi har også knyttet viktige kontakter, avtalt flere møter og vi har fanget folks interesse. Andre stand-deltakere kommenterte folkemengden på TLs stand og ønsket tips for å trekke folks oppmerksomhet.

TLs seminar om artikkel 15 i Europarådets rammekonvensjon for beskyttelse av nasjonale minoriteter – effektiv deltakelse og om medbestemmelsesrett var svært vellykket. Det ble full sal, mange gode spørsmål og refleksjoner. Det føles å spre et budskap og ta en debatt når man får gehør og forståelse.

Oppsummert så ble dette en travel, men veldig nyttig og begivenhetsrik uke for Taternes Landsforening.

Arendalsuka 2021
Rull til toppen

Vi bruker informasjonskapsler for å forenkle og forbedre din opplevelse av våre nettsider og for å vise deg relevant innhold. Ved å benytte vår nettside aksepterer du dette!  Les mer

Oppdag mer fra Taternes Landsforening

Abonner nå for å fortsette å lese og få tilgang til hele arkivet.

Fortsett å lese